Joulun iloa Topeliuksen hengessä

Joulun iloa Topeliuksen hengessä on Zacharias Topeliuksen Pyhän yön lapsi -klassikkokertomukseen perustuva jouluinen kuunnelma. Esiintyjä Paula Kovanen lukee Topeliuksen tarinan ja sen lomassa kuunnellaan/lauletaan tuttuja joululauluja.

Esitys on suunniteltu korona-tilanteen vuoksi kuunnelmaksi, jolloin asumisyksikköön/palvelutaloon (kehitysvammaiset, ikäihmiset ja mielenterveys-asumisyksiköt, päihdeyksiköt) ei tarvitse tulla erillistä esiintyjää: Tilaaja (asumisyksikkö/palvelutalo) saa internet-linkin, josta esitystä voi katsoa kaksi kuukautta aktivointipäivästä lähtien. Kuunnelman voi pelkästään kuunnella tai samalla voi halutessaan katsoa kuunnelman ohessa olevat kuvituskuvat. Asumisyksikkö/palvelutalo voi esimerkiksi näyttää kuunnelman joulujuhlissaan ja vielä erikseen soittaa sitä asukkaille, jotka eivät ole päässeet joulujuhlaan.


Esityksessä käytettävä, Topeliuksen "Pyhän yön lapsi" on kertomus kahdesta lapsesta: Elista ja Tirzasta. Lapset majoittavat salaa isältään kaksi köyhää kulkijaa isänsä talliin jouluyönä: Aatamin ja Eevan. Satu mukailee Topeliuksen kynän jäljin jouluyön tarinaa. Lapsuudesta tutut joululaulut värittävät kertomusta. Tilaaja voi katsoa esitystä niin monta kertaa kuin haluaa tilauksen ollessa aktiivinen. Tärkeintä on tuoda joulun tunnelmaa kuuntelijoille.


Joulun iloa Topeliuksen hengessä

  • Hinta 150 e (alv. 0 %)
  • Kesto noin 30 minuuttia
  • Tilaaja saa internet-linkin, josta voi kuunnella kuunnelmaa niin monta kertaa kuin haluaa kahden kuukauden ajan tilauksesta (tilaaja saa itse päättää aloituspäivän, tilaus mahdollista aikaisintaan 23.11.2020 lähtien)
  • Huom. Kuunnelman voi joko vain kuunnella tai sitten katsoa myös linkistä löytyvät kuvituskuvat kuunnelman kanssa.
  • Tilaaja saa sähköisessä muodossa yhteislaulujen sanat
  • Tilaaja saa sähköisen mainoksen kuunnelmasta