Joulun taikaa Topeliuksen hengessä

- No niin, sanoi kuningas. - Mitä merkitsee, kun keskellä vuoden pimeintä yötä syttyy valo, vaikka kaiken valon pitäisi olla sammunut ja pimeyden ja paikkojen hallita maailmaa? Kaukana idässä näkyy tähti, joka loista kaikkia muita kirkkaammin ja uhkaa tuhota valtani. Sanokaa minulle lapset, mitä tuo tähti merkitsee?
Lotta sanoi: - Se on tähti, joka jouluyönä nousee Betlehemin ylle Juudean maalla ja valaisee koko maailman.

Zacharias Topelius, Peikkojen joulu

"Joulun taikaa Topeliuksen hengessä" on palvelutaloihin- ja keskuksiin suunnattu jouluinen esitys, jossa perinnesadun ja kultaisten joululaulujen myötä tuodaan joulun tunnelmaa katsojille.
Esitys on räätälöity kolmelle eri kohderyhmälle (palvelukoteihin):
Ikäihmiset
Kehitysvammaiset/autismin kirjoilla olevat henkilöt
Mielenterveyskuntoutujat

Esitys pohjautuu Zacharias Topeliuksen "Peikkojen joulu" -tarinaan. Näyttelijä Paula Kovanen lukee lukudraaman avulla Topeliuksen kertomuksen värittäen sitä perinteisillä joululauluilla. Laulut ovat yhteislauluja, joissa katsoja pääsee halutessaan laulamaan mukana omalta paikaltaan. Voi myös vain kuunnella ja nauttia. Monelle lapsuudesta tärkeän kirjailijan kertomus voi herättää muistoja lapsuuden jouluista, lämmöstä ja yhdessäolosta.
"Joulun taikaa Topeliuksen hengessä" sopii mainiosti palvelutalojen joulujuhliin ja yhteisiin tapahtumiin. Esitys on helposti liikuteltavissa ja soveltuu niin ruokasaliin kuin oleskelutilaan.
Kovanen säestää joululaulut joko sähkökoskettimilla, tai mikäli palvelutalossa on piano, voidaan laulut soittaa silläkin.


JOULUN TAIKAA TOPELIUKSEN HENGESSÄ

Esityksen kesto n. 30-45 minuuttia, ei sisällä väliaikaa, esityksen kesto räätälöidään tilaajaan mukaan.
Hinta alkaen: 250e (alv. 0%), sis. kaikki kulut

Esitystilana toimii palvelutalon haluama tila.
Palvelutalo saa etukäteen esitettävien joululaulujen sanat

Palvelutalo saa esityksen markkinointia varten sähköisen julisteen.
Tiedustelu: paulakovanen.esitykset@gmail.com