teatteriproduktiot

                                                       Työt näyttelijänä ammattiteattereissa

KENENKÄÄN EDITH

-luonnossa koettava kävelykuunnelmateos


HIT Helsinki/Kovanen


Hit Helsinki tuo toukokuussa 2022 maisema-teemavuotensa ohjelmistoon katsojasuhdetta tarkastelevan Kenenkään Edith -kävelykuunnelmateoksen, joka pohtii hyväksytyksi tulemisen vaikeutta ja ylikiltteyden helppoutta.Paikkasidonnainen kuunnelma koetaan yksin, itse valitsemana ajankohtana Helsingin Käpylän Taivaskallion ulkoilualueella.


HIT Helsinki: 14.5.-31.7.2022

𝙾𝚑𝚓𝚊𝚞𝚜 𝚓𝚊 𝚔ä𝚜𝚒𝚔𝚒𝚛𝚓𝚘𝚒𝚝𝚞𝚜: 𝙿𝚊𝚞𝚕𝚊 𝙺𝚘𝚟𝚊𝚗𝚎𝚗
Ää𝚗𝚒: 𝚅ä𝚒𝚗ö 𝚆𝚊𝚕𝚕𝚎𝚗𝚒𝚞𝚜 @𝚂𝚔𝚊𝚛𝚙𝚙𝚊𝚊𝚖𝚘
𝙺𝚞𝚟𝚒𝚝𝚞𝚜: 𝙰𝚒𝚗𝚘 𝚂𝚒𝚗𝚍𝚊
𝚃𝚞𝚘𝚝𝚊𝚗𝚝𝚘: 𝙷𝚒𝚝 𝙷𝚎𝚕𝚜𝚒𝚗𝚔𝚒/𝙺𝚘𝚟𝚊𝚗𝚎𝚗
Ää𝚗𝚎𝚜𝚜ä: 𝙰𝚗𝚗𝚊 𝙺𝚘𝚟𝚊𝚗𝚎𝚗, 𝙺𝚎𝚒𝚓𝚘 𝙺𝚘𝚟𝚊𝚗𝚎𝚗, 𝙿𝚊𝚞𝚕𝚊 𝙺𝚘𝚟𝚊𝚗𝚎𝚗, 𝙾𝚝𝚝𝚘 𝙻𝚊𝚒𝚝𝚒𝚗𝚎𝚗, 𝙷𝚊𝚗𝚗𝚊 𝚂𝚊𝚊𝚛𝚒, 𝚅𝚒𝚜𝚊 𝙾𝚒𝚔𝚔𝚘𝚗𝚎𝚗, 𝙰𝚒𝚗𝚘 𝚂𝚒𝚗𝚍𝚊, 𝚅ä𝚒𝚗ö 𝚆𝚊𝚕𝚕𝚎𝚗𝚒𝚞𝚜  

Julkaisut:

Matka vapauteen
-kertomus kanasta, joka ei osannut enää munia

Kanavapaalla -työryhmä & HIT Helsinki


Matka vapauteen on Annimaria Koivusen ja Paula Kovasen tekemä musiikkiesitys ilmastonmuutoksesta ja luonnonsuojelun tärkeydestä. Esitys on suunnattu 6-9 -vuotiaille ja se viedään suoraan opetusyksiköihin. Esityksen lisäksi oppimisympäristö saa materiaalipaketin, joka sisältää draamallisia harjoitteita liittyen luonnonsuojeluun.

Kantaesitys: 27.11.2020
Käsikirjoitus, ohjaus: Koivunen & Kovanen
Esiintyjät: Koivunen & Kovanen
Tuotanto: Koivunen & Kovanen
Yhteistyössä: HIT Helsinki

Pinokkio

HIT-Helsinki

Rakastettu klassikkosatu rehellisyydestä, vanhemman rakkaudesta ja itsensä löytämisestä Tervasaaressa kesällä 2020!

Musiikillisessa seikkailunäytelmässä hyväsydäminen puuseppä Geppetto veistää puusta nuken, joka herää eloon ja saa nimekseen Pinokkio. Vallattoman ja uteliaan Pinokkion on usein hankala muistaa lupauksiaan ja houkutus johtaa mitä jännittävimpiin tilanteisiin. Mahtaako Geppetton rakkaus puunukkeaan kohtaan riittää muuttamaan Pinokkion oikeaksi lapseksi? Entä miten asiaan vaikuttaa rantaan ilmestynyt vuorenkorkuinen hai?


Esityskausi: 6.6.-30.8.2020, Helsingin Tervasaari
Roolit: Gepetto, Nukkemestari, Kettukissa & Lampunsydän
Ohjaus: Anna Jaanisoo
Näyttelijät: Anna Korolainen Crevier, Paula Kovanen & Jasir Osman
Ohjaus ja dramatisointi: Anna Jaanisoo
Sävellys: Annimaria Koivunen
Pukusuunnittelu: Ella Snellman
Lavastus: Mikko Salminen
Nuket: Ilona Vlasenko
Graafinen suunnittelu: Helka Saariniemi
Tuotanto: Pauliina Alanko
Tuotannon assarointi: Paula Kovanen

Peikko & Lampi

HIT-Helsinki


Peikko seisoo kimmeltävän lammen äärellä. Se on pysähtynyt ihastelemaan veden kirkasta pintaa. Pian Peikko saa tutustua alueen asukkaisiin: Sinisorsaan, Siikaan, Sudenkorentoon, Majavaan ja Karhuun. Aikaisemmin retkiä tehnyt Peikko alkaa harkita oman pesän perustamista lammen rantaan. Mutta miten käy Peikon, kun talven myötä lampi jäätyy ja hiljenee. Viihtyykö Peikko yksin, kun Sinisorsa lähtee muuttomatkalle ja muut ystävät vaipuvat talviunille?

HIT Helsingin yhden näyttelijän esitys perustuu suomalaisiin kansantarinoihin. Lämminhenkinen peikkosatu sopii yhtä hyvin aivan pienille ja vähän vanhemmillekin

Tilausesitys

Ensi-ilta: joulukuu 2017
Esityksen kesto on noin 35 minuuttia.
Rooli: Monologi-näytelmä
Ohjaus: Anna Jaanisoo

.

Tammi -näytelmä

Ensemble Palo


Tammi -näytelmä pohjautuu kansantarinoihin, mitkä on dramatisoitu tähän päivään. Näytelmä on suunnattu palvelutaloihin.

Ohjaus & käsikirjoitus: Sanna Mäkelä
Rooleissa: Paula Kovanen & Väinö Wallenius
Musiikki: Väinö Wallenius
Tuotanto: Ensemble Palo

.

RAILO

HIT Helsinki


Kaija havahtuu kopinaan, joka kuuluu katolta. Kauris juoksentelee jyrkällä peltikatolla keskellä kaupunkia, eikä kukaan pysty selittämään, miten se on sinne päätynyt. Tikapuita pitkin se tuskin on kiivennyt.

Railo on tummanpuhuva komedia ihmisestä nykymaailman pinteessä. Sen henkilöt kamppailevat ympäristön kanssa, jonne piittaamattomuus on pesiytynyt. Ahdistavien tilanteiden keskiöstä löytyy niin koskettavia kohtaloita kuin hersyvää huumoriakin.

Ohjaus: Anna Jaanisoo
Esitysaika 28.2-10.3.2018
Näyttelijät:  Emmi Hatjasalo, Annimaria Koivunen, Paula Kovanen & Hanna Saari


.

SENT I NOVEMBER

Itä-Uudenmaan teatteriSent i November är en av de vackraste och mest melankoliska romanerna av Tove Jansson, en muminbok utan mumins närvaro. Östra Nylands teater sätter nu 100-årsjubileumsåret till ära upp en av de första scenanpassningarna någonsin, baserad på Kim Gustafssons dramatisering i regi av Sanna Paula Mäkelä.Föreställningen är svenskspråkig, riktar sig till hela familjen och innehåller nyskriven musik.

Premiär November 2014.


Text: Tove Jansson

Dramatisering: Kim Gustafsson
Regi: Sanna Paula Mäkelä
Musik: Jarmo Romppanen
Scenografi: Juho Lindström
Dräkter: Essi Rämä
Sminkör: Elina Turunen
Visuell planering, grafik: Anna Sarkama-Antila

Skådespelare: Kajsa Ek, Tommi Eronen, Kim Gustafsson, Helena Hasselblatt, Paula Kovanen och Micke Renlund

Linkki BBL arvostelu:https://gamla.ostnyland.fi/kultur/2014-11-28/688286/dalen-fortrollar-aven-utan-troll

.

VINO

Minifestivaali 7x - TeatterikorkeakouluEsitys siitä, mikä välillämme on vinossa.
Tutkimus siitä, mistä vinous alkoi.
Kuvaus siitä, kun ihminen vinoutuu ja näkymä kallistuu.


Näyttelijät: Emmi Hatjasalo, Paula Kovanen, Linda Maria Laaksonen

Ohjaus: Anna Jaanisoo ja Katri Myllyniemi
Valosuunnittelu: Jorma Tapola
Äänisuunnittelu: Anna Jaanisoo
Musiikki: työryhmä

Kesto: 50 min

Esitys oli osa Teatterikorkeakoulun avoimen kampuksen 7x Minifestivaalia kesällä 2017.


.

Muut teatterityöt

Komediallinen tapahtumateatteri

"Komediateatteria ja improvisaatiota monenlaisiin tapahtumiin"
Komediallisen tapahtumateatterin visiona on tuottaa asiakkaille komiikkaa ja improvisaatiota sisältävää ohjelmaa yrityksen työntekijöiden ja asioiden käsittelyn tueksi. Räätälöimme jokaisen esityksen erikseen yrityksen toiveiden mukaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä.
Löydät meidät:

KOMEDIALLINEN TAPAHTUMATEATTERI: MUMMOT

Mummot ovat tulevat suoraan Alahinkkilän pitäjiltä, kirkon kylän toiselta puolelta puroa viihdyttämään niin yrityksesi seminaaria kuin virkistyspäivää. Shown voi räätälöidän itselleen sopivan pituiseksi ja näköiseksi.

Lisätietoja: komediallinentapahtumateatteri@gmail.com


KOMEDIALLINEN TAPAHTUMATEATTERI: MIKÄMIKÄ

MikäMikä on esikouluikäisille lapsille suunnattu työpaja, jossa salaisen viraston virkailijat Höpö & Löpö käsittelevät taiteen keinoin yhdessä lasten kanssa rohkeutta olla ystävä kaikille. Kuinka Herra Pöntön johtaman päiväkodin lapset voisivat leikkiä keskenään, kun päiväkodin pihaan on rakennettu suuri aita, jota ei pysty hajottamaan? Tunnin mittaisen työpajan voi tilata suoraan päiväkotiin.

Projektia tukee: Oskar Öflunds Stiftelse

Turun taideakatemia: Ragnarök 13.-16.3.2020

Turun Taideakatemian ja Pietarsaaren ammattikorkeakoulu Novian tuloksellinen ja taiteellisesti mielenkiintoinen yhteistyö jatkuu ja kehittyy. Åbo Svenska Teaternin menestyksekäs Kalevala luotiin kahden teatteri-ilmaisun ohjaajia kouluttavien taideinstituutioiden yhteistyönä musiikki- ja nukketeatterin erikoistumisopintojen muodossa. Tämä hedelmällinen yhteistyö saa nyt erittäin toivotun jatkon Ragnarökin muodossa.

Ragnarök on kaksi esitystä yhdessä. Taideakatemian ja Novian yhteistyönä syntyy kaksi esitystä. Esitykset tapahtuvat eri kaupungeissa yhtä aikaa. Ne valuvat toisiinsa, niistä nähdään palasia toistensa osina, ne vaikuttavat toisiinsa.

Taideakatemiasta mukana ovat kaikki toisen vuosikurssin teatteri-ilmaisun ohjaaja-opiskelijat sekä useilta muilta vuosikursseilta nukketeatterin menetelmistä ja tekniikoista kiinnostuneita opiskelijoita. Projekti toimii hyvin tervetulleena lisänä nukketeatterin opetussisältöihin tarjoten myös mielenkiintoisen työkalun virtuaalisen välineen tutkimiseen ja opetteluun sekä syventää koko teatterialan tuntemusta ja tutkimista opiskelijoille ja osallistuvalle henkilökunnalle.

Lisätietoja:


Heurekan kauhujen yö 2017 ja 2019

HIT Helsinki

Syksyllä 2017 & 2019 Paula Kovanen toimi näyttelijänä Heurekassa toteutetussa projekti, jossa roolihahmot liikkuivat yleisön seassa. Osallistavan esityksen tuotannosta vastasi HIT Helsinki.

Saladraama-festivaali 2017

HIT-Helsinki

HIT Helsinki järjestää kaikkien aikojen ensimmäisen Saladraama-festivaalin lauantaista 22.4. maanantaihin 24.4.2017 Helsingin kantakaupungissa. Festivaalin ohjelmisto on täysin salainen, kuten myös tapahtumapaikka. Ohjelmistosta annetaan vihjeitä ja tunnelmia, joiden perusteella voi valita, mille päivälle haluaa anoa katsomopaikkaa. Katsomopaikat jaetaan näennäisen sattumanvaraisesti. Logiikka on salainen.


Kerran Kallion kaduilla vol. 3

Kirjoita alaotsikko tähän

"KERRAN KALLION KADUILLA" - kävelydraama
saa yleisön ja Helsingin kaupungin pyynnöstä uusinta ensi-iltansa jälleen Helsinki-Päivänä 12.6.2014!

Tällä kertaa vaihdamme aikakautta ja nyt tuomme eläväksi Kallion kaduille 70-luvun villin ja värikkään arjen! Katsojat pääsevät reiluksi tunniksi aikamatkalle 70- luvun hullun hauskoihiin tunnelmiin, minkä jälkeen tarjoamme 70-luvun hengessä Kallion Kirkkopuistoon Wanhan ajan puistorokkikonsertin!

Kerran Kallion kaduilla vol 3. -kävelydraama Helsinkipäivänä 12.6.2014.
Ohjaus: Sanna Paula Mäkelä ja Kimmo Alakunnas
Rooli: Kerttu, toinen kertojista


Kuvia

Kirjoita alaotsikko tähän